logo

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag.
Bel met John Koolen 06 - 547 087 60

banner1-grond
Grondstomen in de glastuinbouw

Grondstomen in de glastuinbouw

Grondstomen is een bekend begrip in de glastuinbouw. Voordat grond of steenwol in de kas wordt ingezet voor een nieuwe groeicyclus, steriliseren we deze door het stomen van de grond. De stoom verwijdert ongedierte, ziekte- en plantenkiemen.

Gestoomde, ontsmette grond stimuleert de groei en verbetert de kwaliteit van de teelt. Gezonde planten uit een gezonde grond!

banner2-kas-1

Gestoomde, ontsmette grond stimuleert de groei en verbetert de kwaliteit van de teelt.

Laat een professional het grondstomen uit handen nemen

Zuidwijk & Koolen neemt graag het werk voor jou uit handen. We beschikken over alle benodigde apparatuur en de vakmensen om efficiënt en professioneel te grondstomen. Uiteraard zijn wij 24/7 bereikbaar en houden we het gehele proces in de gaten. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!

Samen bepalen we aan de hand van het te stomen oppervlakte welke hogedrukstoomketel we gebruiken en of deze op gas of olie werkt. Dit baseren we op de capaciteit van de gasmeter op locatie en jouw contract met de gasleverancier. Vanzelfsprekend beschikken we zelf over alle benodigde materialen zoals de stoomzeilen, slangen, kettingen en afzuigventilators.

Stoomketel huren?

Indien je zelf het grondstomen uit wenst te voeren en je alleen een stoomketel nodig hebt, zit je bij Zuidwijk & Koolen ook aan het goede adres. Lees meer over het huren van een stoomketel.

Heb je een vraag over een stoomketel?

Wij staan je graag te woord. Bel met John Koolen 06 - 547 087 60

Neem contact met ons op